Kwaliteitsindicatoren
Menu

Een SiRM-week

Bij SiRM werk je aan projecten die er toe doen. Onze cliënten baseren belangrijke beslissingen op onze analyses.

We werken bij SiRM hard en met passie, zonder dat de balans doorslaat. Soms trekken we even extra hard aan een opdracht om tijdig een solide resultaat neer te zetten. Projectwerk voer je met je team op kantoor en bij de cliënt uit. Daarnaast werk je ook mee aan publicaties en SiRM brede taken.

Je werkt meestal aan twee tot drie projecten tegelijkertijd. We hebben projecten die binnen enkele weken moeten worden afgerond en projecten die drie maanden tot een half jaar duren. Een projectteam bestaat uit twee tot vier consultants die samen het resultaat neerzetten.

Hoe groot is je publiek?

Op deze website vind je onder publicaties de resultaten van ongeveer de helft van onze projecten. Dat betreft relevante vragen voor de inrichting van zorg in Nederland, voor brancheorganisaties of het ministerie van VWS die onze rapporten vaak doorstuurt aan de Tweede Kamer. Deze publicaties komen vaak terug in de (zorg)media. Je hebt dan ook een groot publiek. Voorbeelden zijn:

  • hoe kan de ambulancezorg in Nederland georganiseerd worden?
  • hoe werkt het beleid om de kosten van dure geneesmiddelen onder het ziekenhuisbudget te scharen? of
  • hoe kun je naar de ziekenhuismarkt kijken bij fusies?

Dergelijke vragen beantwoorden we met een combinatie van onze eigen economische analyse - kwantitatief en kwalitatief - en interviews en expertbijeenkomsten.

Hoe help je beslissingen te nemen?

Veel projecten helpen onze cliënten om een beslissing te nemen. We leveren een presentatie of bondig rapport met onze analyse. Bijvoorbeeld op welke locatie van een gefuseerd ziekenhuis de geboortezorg het beste geconcentreerd kan worden. We analyseerden daarvoor de demografische omgeving, de kosten van twee alternatieven en de samenhang met de rest van de (acute) zorg. De resultaten presenteerden we aan de Raad van Bestuur, Raad van Toezicht en medisch specialisten. Andere voorbeelden zijn:

  • analytische ondersteuning bij een meerjarig contract tussen zorgverzekeraar en ziekenhuis;
  • strategisch advies aan een aanbieder van langdurige zorg; en
  • ontwikkelen van een lange termijn visie in verband met nieuwbouw van een ziekenhuis.

Wat doe je gedurende de week?

Gedurende een typische werkweek heb je meerdere afspraken bij een cliënt, bijvoorbeeld om interviews af te nemen, gegevens te verzamelen en te analyseren, de projectvoortgang te bespreken of een presentatie te houden. Veel werk wordt bij ons op kantoor in Utrecht verzet. Daar houden we de teamsessies waarin we samen de oplossingsrichting voor het probleem waar we aan werken, bepalen en uitwerken. De één werkt interviews uit en trekt daar conclusies uit, de ander werkt een analyse uit in R of Excel, weer een ander doet desk research om informatie en inzichten te verzamelen.

Op vrijdag is het hele team op kantoor aanwezig. Tijdens de lunch op vrijdag hebben we onze kennisdeling. Aansluitend bespreken we ook met zijn allen de werkzaamheden voor de volgende week en andere zaken.

Wat doe je naast je projectwerk?

Naast je werk aan projecten, word je ook verantwoordelijk voor een SiRM brede taak zoals de huisvesting, ICT, kennisdeling, de website, werving of uitjes. We werken met weinig overhead, en nemen deze taken dus zelf op ons. Daardoor geef je, samen met je collega’s, mede vorm aan SiRM.

We hebben vaak ideeën die het waard zijn om ook met anderen te delen. Daarom waarderen we het als je een artikel publiceert of een presentatie verzorgt, ook los van projecten. Daarmee zet je bovendien jezelf en SiRM op de kaart.

Contact

Onze teamleden info@sirm.nl
SiRM

Jaarbeursplein 22, 5e verdieping
3521 AP Utrecht

Google maps

KvK SiRM Group B.V.: 67397395
KvK SiRM Healthcare B.V.: 67401600