Kwaliteitsindicatoren
Menu

ir. Jolien de Haas

Consultant
Vooral actief in Ziekenhuiszorg en Geestelijke gezondheidszorg

“Bij SiRM kan ik meer doen dan alleen mijn analytische vaardigheden toepassen en dat ook nog op maatschappelijk relevante vraagstukken.”

Jolien heeft Technische Wiskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens haar studie heeft ze de statistiek track gekozen en heeft ze zich geïnteresseerd in de zorgsector door middel van het analyseren van survivaldata. Omdat ze van afwisseling houdt en graag meer wilt doen dan alleen de kwantitatieve analyses is ze bij SiRM terecht gekomen.

Jolien heeft Technische wiskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft. Tijdens haar studie heeft ze de statistiek track gekozen en heeft ze zich geïnteresseerd in de zorgsector door middel van het analyseren van survivaldata. Ook kwam ze er tijdens haar studie achter dat ze het vooral leuk vond om haar kennis toe te passen in de praktijk. Ze heeft haar afstuderen gedaan bij het Leids Universitair Medisch Centrum, waar ze een model heeft onderzocht en heeft toegepast op een dataset over dialyse patiënten. Na het afronden van haar thesis is ze bij SiRM gaan werken als consultant. Als consultant bij SiRM kan ze haar analytische denkvermogen combineren met kwalitatieve analyses.

Voorbeelden van projectervaring

  • Optimale concentratie van IAT-zorg in Nederland. In opdracht van het NFU-bestuur heeft een werkgroep van de NFU de implicaties van keuzes met betrekking tot het aantal IAT-centra en de spreiding over Nederland inzichtelijk gemaakt. De werkgroep werd ondersteund door SiRM. Aan de hand van de informatie die in de werkgroep werd verschaft heeft SiRM een simulatiemodel gemaakt waarin een aantal scenario’s met verschillende concentraties van IAT-zorg in Nederland zijn doorgerekend.
  • Elsevier – kwaliteitsindicatoren ziekenhuiszorg. Sinds 2010 voert SiRM voor Elsevier analyses uit om alle publiek beschikbare kwaliteitsindicatoren over ziekenhuizen te ordenen, selecteren en te verwerken. Hiermee heeft Elsevier haar jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van ziekenhuizen succesvol vernieuwd.
  • Ontwikkeling GGZ-indicatoren.  Als vervolg van een eerder project waarin SiRM 9 kwaliteitsindicatoren voor de GGZ heeft samengesteld, worden nu een aantal van deze indicatoren verder uitgewerkt onder begeleiding van SiRM. In samenwerking met veldpartijen wordt een invulling aan deze indicatoren gegeven.

Contact

Onze teamleden info@sirm.nl
SiRM

Jaarbeursplein 22, 5e verdieping
3521 AP Utrecht

Google maps

KvK SiRM Group B.V.: 67397395
KvK SiRM Healthcare B.V.: 67401600