Kwaliteitsindicatoren
Menu

Training, opleiding en coaching bij SiRM

Bij SiRM kun je je snel ontwikkelen. Allereerst door aan interessante projecten te werken en feedback van collega's te krijgen. Daarnaast hebben we een opleidingsprogramma met groepstrainingen en zelfstandige trainingen.

Bij SiRM kun je je snel ontwikkelen. Ons programma voor trainingen kent drie onderdelen van ontwikkeling:

  • persoonlijk
  • inhoudelijk
  • technisch

Je leert natuurlijk het meest door veel te werken en daar feedback op te krijgen van je projectleider en je collega's. SiRM kent een open cultuur waarin we elkaar helpen om steeds beter te presteren. Na afsluiten van een opdracht evalueer je het project met je projectleider. Die projectevaluaties bespreek je ieder half jaar met een partner van SiRM. We nemen dan je ontwikkeling door en kijken samen welke ervaringen en opleidingen je nodig hebt om nog verder door te groeien.

Persoonlijk

We willen graag impact hebben met onze adviezen. Daarom is communicatie cruciaal. Iedere SiRM consultant wordt getraind in het ‘piramide principe’; een effectieve manier om de resultaten van een project of de bevindingen van een onderzoek als advies te formuleren. Met het hele team gaan we regelmatig op herhaaltraining. Daarnaast volgt iedere SiRM consultant een training in presenteren. Daar leer je hoe je een boodschap goed overbrengt op je publiek.

Naast deze trainingen die we allemaal doen, zijn er ook trainingen die op een bepaald punt in je carrière als consultant relevant zijn. Voorbeelden van onderwerpen waarop SiRM consultants trainingen gevolgd hebben, zijn:

  • Effectief leiden van een groep mensen om ideeën en inzichten te verzamelen.
  • Rekening houden met de belangen van verschillende partijen in een project.
  • Inzicht in hoe je op anderen overkomt en hoe je in een gesprek je ideeën het beste naar voren kunt brengen.
  • Sollicitatiegesprekken afnemen met technieken hoe je door kunt vragen om meer over een kandidaat te weten te komen.
  • Inzicht in eigen drijfveren met MBTI trainingen.

Inhoudelijk

Een SiRM advies is altijd sterk inhoudelijk. Uiteraard leer je tijdens projecten het meest over de markten waarop we werken. Waar nodig vullen we dat aan met extra opleidingen of congressen. Bijvoorbeeld met een meerdaagse 'summerschool'. Daarnaast hebben we iedere vrijdag kennisdeling tijdens de lunch. Meestal door een SiRM consultant en soms door een externe gast.

  • Een SiRM consultant presenteert zijn of haar project vlak voor dat ons advies naar de cliënt gaat. Hierdoor krijg je goed zicht op de projecten waar collega’s aan werken. Degene die presenteert krijgt ervaring in presenteren en het projectteam krijgt waardevol commentaar waarmee ze hun advies verder kunnen verbeteren.
  • We nodigen geregeld iemand uit die recent (of bijna) gepromoveerd is op een (gezondheids-) economisch onderwerp. Zo blijven we goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten en werken we aan ons netwerk. Voor degene die presenteert, is SiRM een goed platform voor discussie. Sollicitanten met werkervaring of een promotieonderzoek, vragen we ook een presentatie te geven als onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Drie à vier keer per jaar hebben we een discussiediner. We nodigen dan een spraakmakende gast uit voor een gesprek met het SiRM team bij een goed diner. Met het discussiediner nemen we de tijd om met een inspirerende gast relevante maatschappelijke vragen beter te doorgronden.

Technisch

We werken altijd binnen een analytisch kader. Je volgt trainingen om een analytische kader op te kunnen stellen, bijvoorbeeld een probleem uiteenrafelen in relevante delen, hypotheses formuleren en een werkplan te maken. Daarnaast leer je projectmatig werken om opdrachten efficiënt en tijdig af te ronden.

Veel van onze adviezen zijn kwantitatief onderbouwd. We volgen in-house trainingen over methoden en technieken die voor onze projecten nodig zijn. We hebben regelmatig contact met gezondheidseconomen aan Nederlandse en buitenlandse universiteiten die ons helpen de juiste methoden en technieken in te zetten. Daarnaast krijg je technische trainingen voor het gebruik van Excel en R, het pakket dat we meestal inzetten voor geavanceerde kwantitatieve analyses. Je legt de basis met een e-training via internet en daarna word je verder geschoold door trainers die precies weten wat je bij SiRM nodig hebt omdat we al jarenlang met hen samenwerken.

Contact

Onze teamleden info@sirm.nl
SiRM

Jaarbeursplein 22, 5e verdieping
3521 AP Utrecht

Google maps

KvK SiRM Group B.V.: 67397395
KvK SiRM Healthcare B.V.: 67401600