Kwaliteitsindicatoren
Menu

SiRM voert verkenning uit naar kwaliteitsstandaard voor zorg bij differences in sex development (DSD)

Om de kwaliteit van zorg voor mensen met een variatie in de geslachtelijke ontwikkeling te vergroten, willen betrokken partijen een kwaliteitsstandaard opstellen. Om dit te versoepelen voerde SiRM een verkenning uit naar vraagstukken en standpunten op dit onderwerp.

Nieuws 9 oktober 2020

SiRM heeft in opdracht van ZonMw een verkenning uitgevoerd naar een standaard van kwaliteit van zorg voor mensen met een DSD. In de verkenning hebben we in kaart gebracht welke medische, psychosociale, ethische en juridische vraagstukken er een plek moeten krijgen in de standaard. Voor het juridische deel van de verkenning werkten we samen met juriste Alexandra Reijerse. De verkenning wordt gevolgd door het opstellen van de standaard zelf door het Kennisinstituut Medisch Specialisten. Eindresultaat moet een breed gedragen en doorgevoerde standaard zijn die de zorg voor mensen met een DSD kan verbeteren.

Meer weten over DSD? Een actueel voorbeeld is de korte documentaire Meisjesjongensmix, nu te zien op filmfestival Cinekid. Meer informatie: https://cinekidplay.nl/bekijk/92

Contact

dr. Jan-Peter Heida (partner)
+31 6 41 36 23 59 jp.heida@sirm.nl

Pam van der Meer (officemanager)
+31 6 21 32 55 55 pam.vandermeer@sirm.nl

SiRM

WTC Utrecht
Stadsplateau 17
3521 AZ Utrecht


info@sirm.nl
Google maps

KvK SiRM Group B.V.: 67397395
KvK SiRM Healthcare B.V.: 67401600