Uitnodiging

Ontbijtsessie professionaliseren samenwerking in de geboortezorg

Publicatie
4 mei 2023

Professioneel samenwerken als geboortezorgverleners om de zorg voor de zwangere, ouder en kind te verbeteren. Wat zijn de ervaringen en tips van andere geboortezorgverleners om dit goed te doen? We organiseren de ontbijtsessie ‘Professionaliseren samenwerking in de geboortezorg’, zodat zorgverleners uit verschillende VSV’s en regio’s elkaar kunnen inspireren.

In opdracht van het ministerie van VWS schreven we een handreiking voor geboortezorgverleners en -aanbieders. De handreiking wordt binnenkort naar de Tweede Kamer gestuurd. Het doel van de handreiking is inspiratie en tips bieden om de samenwerking te verbeteren en/of te professionaliseren. We organiseren naar aanleiding van deze handreiking op vrijdag 12 mei een digitale ontbijtsessie van 8.00 tot 9.00 uur. De ontbijtsessie richt zich vooral op hoe je je samenwerking kunt professionaliseren.

We starten de ontbijtsessie met drie korte introducties:

  • Een korte introductie op de handreiking door SiRM.
  • Een korte introductie van Janneke Banken-Croonen, Directeur Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen en zelf verloskundige, die vertelt over hoe zij als verloskundigen in het VSV samen een visie gevormd hebben en zich verenigd hebben.
  • Een korte introductie van Bas Nij Bijvank, gynaecoloog in het Isala ziekenhuis in Zwolle, die vertelt wat het hun VSV opgeleverd heeft om de financiële impact van zorgpadverbeteringen door te rekenen.

Hierna gaan we in break-outs uit elkaar, waarin jullie als zorgverleners ervaringen en goede voorbeelden uit kunnen wisselen. We organiseren break-outs voor de volgende vier onderwerpen:

  1. Inventariseren en afstemmen van taken
  2. Als discipline een visie vormen en je verenigen
  3. Heldere, gelijkwaardige besluitvorming organiseren
  4. Doorvertalen naar betaling bij zorgpadverbetering.

We ronden daarna samen af en geven hierbij een korte terugkoppeling van de break-outs.

We nodigen je graag uit voor de ontbijtsessie! Inschrijven kan tot en met maandag 8 mei via de knop hieronder. Bij het aanmelden kun je je eerste en tweede voorkeur voor een onderwerp voor de break-out doorgeven.

Geschreven door