Solliciteren bij SiRM
Sollicitatieprocedure bij SiRM
Onze sollicitatieprocedure bestaat uit drie gespreksrondes. Na iedere gespreksronde beslissen we of we verder gaan naar de volgende ronde. Ervaren consultants vragen we om in een vierde ronde, tijdens de wekelijkse kennisdeling, een presentatie te verzorgen voor alle SiRM-collega’s.
Tijdens de gespreksrondes stellen we vragen over diverse elementen die we bij SiRM belangrijk vinden. Om jou goed te leren kennen vragen we je bij elk element voorbeelden te geven, waar we vervolgens met elkaar dieper op in gaan. In iedere gespreksronde zit een inhoudelijke case om je kennis en vaardigheden te toetsen.
We lichten de elementen waar we tijdens de gespreksrondes aandacht aan besteden hieronder toe.
De fit met SiRM
Waarom wil je consultant bij SiRM worden? Ben je een onafhankelijk denker? Ben je gemotiveerd om samen met collega’s aan belangrijke problemen van onze tijd te werken? Ben je sensitief, dat wil zeggen heb je inzicht in de redenen voor het gedrag van mensen? Vragen die ons helpen om te beslissen of je bij SiRM past.
Je persoonlijke impact en effectiviteit
Werk je graag in teams? Ben je initiatiefrijk en een doorzetter? Kun je planmatig werken zodat je ambitieuze doelen haalt? Ben je gepast assertief en zelfverzekerd? Weet je je boodschap duidelijk en op een prettige manier over te brengen? Voorbeelden hiervan laten zien of jij de juiste vaardigheden meebrengt om bij SiRM aan de slag te gaan.
Je probleemoplossend vermogen
Hoe analytisch ga je te werk? Hoe structureer je een probleem? Hoe definieer je de kern van een probleem? Kom je met creatieve oplossingen? Deze vragen beantwoorden we vooral met behulp van de verschillende cases tijdens de sollicitatieprocedure.
Een case gaat niet om het vinden van ‘hèt’ goede antwoord. We kijken vooral hoe je redeneert en of je een probleem gestructureerd aanpakt. Gebruik pen en papier om je aanpak te structureren en je berekeningen te doen. Sommige cases doe je met de interviewer erbij. Denk dan grotendeels hardop en benoem je keuzes en oplossingsrichtingen. Je kunt dan ook vragen om informatie. Als de interviewer je die niet kan geven, kun je schatten of een onderbouwde aanname doen.
Het helpt om eens een case te oefenen. Op internet zijn voorbeelden te vinden van case interviews (bijvoorbeeld hier). Daarnaast zijn er boeken die cases uitleggen waaronder ‘Crack the case system’ (D. Ohrvall) en ‘The case interview: 20 days to ace the case’ (D.Whitehurst en E. Robinson).
We leren je graag kennen
Ben je geïnteresseerd? We gaan graag met je in gesprek. Solliciteer direct door je motivatiebrief, cv en cijferlijsten van je middelbare school en universiteit te sturen aan onze officemanager Pam van der Meer. Wil je eerst meer weten? Bel of mail met Pam.