Kwaliteitsindicatoren
Menu

Xander Koolman

Associate partner
Vooral actief in Langdurige zorg
Xander Koolman

“Ik houd van de combinatie van onderzoek uitvoeren en lesgeven. Daarnaast associate partner zijn bij SiRM geeft me de mogelijkheid om mijn academische kennis nog breder in te zetten.”

Xander Koolman is opgeleid als algemeen econoom en gepromoveerd in gezondheidseconomie aan de Erasmus Universiteit. Tijdens zijn promotie was Xander gedurende drie jaar verbonden aan de Department of Economics van University of York, een toonaangevende groep gezondheidseconomen.

Daarna heeft Xander een opleiding gevolgd aan de Harvard School of Public Health, waar hij in 2007 visiting researcher was. Inmiddels werkt Xander ook voor de Vrije Universiteit waar hij directeur is van het Talma Zorgprogramma. Een programma dat gefinancierd wordt door zorgaanbieders en verzekeraars en dat onderdeel uitmaakt van het interfacultaire Talma Instituut.

Naast onderzoek heeft Xander veel les gegeven in gezondheidseconomie en gezondheidseconometrie. In 2008 leverde hem dat de prijs docent van het jaar op.

Xander is uitverkoren voor het Harkness fellowship 2010-2011, gefinancierd door het Commonwealth Fund (een charitatieve instelling in de VS) en het Ministerie van VWS. Dit prestigieuze fellowship biedt ambitieuze wetenschappers uit een aantal landen de mogelijkheid om een jaar lang in de Verenigde Staten onderzoek te doen naar thema’s in de gezondheidszorg.

Xander maakt deel uit van de Methodologische Expertgroep van het Kwaliteitsinstituut van Zorginstituut Nederland, en sinds juli 2016 is Xander lid van de raad van advies bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Contact

dr. Jan-Peter Heida (partner)
+31 6 41 36 23 59 jp.heida@sirm.nl

Pam van der Meer (officemanager)
+31 6 21 32 55 55 pam.vandermeer@sirm.nl

SiRM

WTC Utrecht
Stadsplateau 17
3521 AZ Utrecht


info@sirm.nl
Google maps

KvK SiRM Group B.V.: 67397395
KvK SiRM Healthcare B.V.: 67401600