Senior consultant
Senior consultant
“Bij SiRM kan ik mijn perspectieven als arts en beleidsmaker gebruiken om de knelpunten van zorg op macroniveau te analyseren en zo bij te dragen aan de zorg van de toekomst.”

Fons kent de werkvloer van de zorg uit eerste hand en raakte geïnspireerd om op macroniveau te werken aan de uitdagingen van de toekomst. Complexiteit en uiteenlopende belangen vragen om heldere analyses en overkoepelende oplossingen om zo de zorg naar een hoger niveau te tillen.

Geprikkeld door de combinatie van mens en wetenschap volgde Fons de studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, die hij in 2016 cum laude afrondde. Hierna volgde een periode als ANIOS interne geneeskunde in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en ANIOS psychiatrie bij de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam. Ook werkte hij als medisch coördinator voor Stichting Bootvluchteling op Lesbos, Griekenland, waar hij in kamp Moria een nieuwe medische kliniek voor vluchtelingen heeft opgezet.

Werkend als arts merkte hij sterk warm te lopen voor het analyseren van complexe problemen om tot diagnoses te komen, maar dat hij dit veel liever zou doen voor de gehele zorg omdat ruimte voor verbetering veelal daar te vinden is. Bij SiRM gebruikt Fons nu de opgedane perspectieven van arts, manager en beleidsmaker om de knelpunten binnen de zorg te onderzoeken en tot oplossingen te komen om zo een directe bijdrage te leveren aan de samenleving. Hij werkt voornamelijk binnen de ggz, de (acute) ziekenhuiszorg en op beleidsvraagstukken rond geneesmiddelen.