Director  ⎯  Vooral actief in Ziekenhuiszorg en Acute zorg
Director ⎯ Vooral actief in Ziekenhuiszorg en Acute zorg
“Gezondheid is niet alles, maar zonder gezondheid is alles niets. Daar geloof ik in, zowel persoonlijk als vanuit maatschappelijk perspectief.”

In zijn opdrachten brengt Reinout structuur aan in complexe materie en legt hij op heldere wijze de verbinding tussen de cijfers en implicaties voor de praktijk. Zo helpt hij zijn opdrachtgevers om weloverwogen de juiste beslissingen te nemen.

Reinout behaalde in 2014 zijn master in Accounting & Financial management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ondanks de financiële richting van zijn studie zocht hij naar een manier om zijn cijfermatige vaardigheden te combineren met het maatschappelijk belang. Geënthousiasmeerd door een opdracht over bekostigingsmethodes voor een Amerikaans kinderziekenhuis, schreef hij in samenwerking met Performation Healthcare Intelligence zijn masterscriptie over de impact van benchmarksystemen op de kostenefficiëntie van ziekenhuizen. Het schrijven van mijn scriptie vond ik ontzettend leuk en leerzaam. Door de maatschappelijke relevantie en complexiteit van de zorg heeft de sector mij sindsdien niet meer losgelaten.”

Na het cum laude behalen van zijn mastergraad, werkte Reinout vier jaar als (senior) consultant bij de Healthcare adviespraktijk van EY in Amsterdam. Hier deed hij in binnen- en buitenland ruime ervaring op: van het ontwerp van een nieuw zorgverzekeringsstelsel in het Midden-Oosten, JCI- en EPD-implementaties, integraal capaciteitsmanagement en EU-onderzoek naar geboortezorg, tot het begeleiden van de transitie naar een nieuw ziekenhuis op de Nederlandse Antillen.

Reinout werkt sinds 2019 bij SiRM en richt zich op vraagstukken rondom strategie, beleid, digitalisering en samenwerking in de zorg. Meestal voor ziekenhuizen en aanbieders van acute zorg, zoals regionale ambulancevoorzieningen en huisartsenposten.