Kwaliteitsindicatoren
Menu

Reinout Miedema

Senior consultant
Vooral actief in Ziekenhuiszorg en Acute zorg

“Ik vind het fantastisch dat ik in mijn werk op macro-economisch niveau kan bijdragen aan een sector die zich dagelijks inzet voor onze gezondheid. Voor mij is gezondheid namelijk ons meest kostbare goed.”

In zijn opdrachten brengt Reinout structuur aan in complexe materie en legt hij op heldere wijze de verbinding tussen de cijfers en implicaties voor de praktijk. Zo helpt hij zijn opdrachtgevers om weloverwogen de juiste beslissingen te nemen.

Reinout behaalde in 2014 zijn master in Accounting & Financial management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ondanks de financiële richting van zijn studie zocht hij naar een manier om zijn cijfermatige vaardigheden te combineren met het maatschappelijk belang. Geënthousiasmeerd geraakt door een zorggerelateerde case study, schreef hij in samenwerking met Performation zijn masterscriptie over de impact van benchmarksystemen op de kostenefficiëntie van ziekenhuizen. “Het schrijven van mijn scriptie vond ik ontzettend leuk en leerzaam. Door de maatschappelijke relevantie en complexiteit van de zorg heeft de sector mij sindsdien niet meer losgelaten.”

Na het cum laude behalen van zijn mastergraad, werkte Reinout vier jaar als (senior) consultant bij de Healthcare adviespraktijk van EY in Amsterdam. Hier deed hij in binnen- en buitenland ruime ervaring op: van het ontwerp van een nieuw zorgverzekeringsstelsel in het Midden-Oosten, JCI- en EPD-implementaties, integraal capaciteitsmanagement en EU-onderzoek naar geboortezorg, tot het begeleiden van de transitie naar een nieuw ziekenhuis op de Nederlandse Antillen.

Per april 2019 is Reinout gestart bij SiRM, waar hij zich richt op strategische vraagstukken rondom beleid, financiering en mededinging in de zorg.

Voorbeelden van projectervaring

  • Begeleiden van de transitie naar een nieuw ziekenhuis op de Nederlandse Antillen, met aandacht voor de primaire processen, het elektronisch patiëntendossier en zorgconcepten (bijvoorbeeld een acute opnameafdeling).
  • Ontwerp van een nieuw nationaal zorgverzekeringsstelsel in het Midden-Oosten, met een focus op de basispakketten.
  • Integraal capaciteitsmanagement bij meerdere topklinische ziekenhuizen. Adviseur op gebied van integraal managen van gedeelde capaciteiten met behulp van geavanceerde predictive en prescriptive analytics.
  • Opstellen van een beddenplan voor een topklinisch ziekenhuis, inclusief het modelleren van een acute opname afdeling, gecombineerde intensive care en ligduurverkorting.
  • Implementatie-ondersteuning ten behoeve van het JCI-keurmerk in meerdere topklinische ziekenhuizen. Adviseur in onder andere ontwerp en ontwikkeling van data- en procesmanagement, alsmede het rapporteren en sturen op de voortgang.

Contact

dr. Jan-Peter Heida (partner)
+31 6 41 36 23 59 jp.heida@sirm.nl

Pam van der Meer (officemanager)
+31 6 21 32 55 55 pam.vandermeer@sirm.nl

SiRM

WTC Utrecht
Stadsplateau 17
3521 AZ Utrecht


info@sirm.nl
Google maps

KvK SiRM Group B.V.: 67397395
KvK SiRM Healthcare B.V.: 67401600